Framtagning av ett groddkärl - ett resultat av produktdesign med vegetariskt fokus

DSpace Repository

Framtagning av ett groddkärl - ett resultat av produktdesign med vegetariskt fokus

Overview

Detailed record

dc.contributor.author Hallqvist, Johanna
dc.date.accessioned 2013-02-11T12:09:09Z
dc.date.available 2013-02-11T12:09:09Z
dc.date.issued 2011 en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/2043/15090
dc.description Denna rapport beskriver Johanna Hallqvists examensarbete om produktdesign och vegetarianism. Projektet har gått ut på att kombinera dessa ämnen och genom produktdesign som metod uppmuntra och underlätta för människor att äta och tillaga vegetarisk mat. Detta för att köttindustrin har en negativ påverkan på miljön och för att djur behandlas illa. Projektet har innefattat en litteraturstudie och en enkätundersökning för att analysera varför kött inte bör ätas samt för att undersöka hur situationen ser ut i Sverige idag. Vidare har en designprocess genomförts genom bland annat skissning, brainstorming och modellbygge. Resultatet blev ett groddkärl som ska underlätta groddning av bönor, linser och frön. Detta groddkärl kan vara en del i att uppmuntra användningen av dessa livsmedel och på så sätt minska klyftan mellan köttätare och vegetarianer. en_US
dc.description.abstract This report describes Johanna Hallqvist’s thesis on product design and vegetarianism. The project has consisted of combining these topics and through using product design as a method to encourage and facilitate people to eat and cook vegetarian food. The reason for this is because the meat industry has a negative impact on the environment and the animals are abused. The project has included a literature review and a survey to analyze why meat should not be eaten and to explore what the situation in Sweden is like is today. Furthermore, a design process has been implemented through sketching, brainstorming and modeling and led to a product that will facilitate sprouting of beans, lentils and seeds. This sprouting vessel can be a part in encouraging the consumption of these foods and thereby reduce the gap between meat eaters and vegetarians. en_US
dc.format.extent 52 en_US
dc.language.iso swe en_US
dc.publisher Malmö högskola/Teknik och samhälle en_US
dc.subject Produktdesign en_US
dc.subject Vegetarian en_US
dc.subject Vegetarianism en_US
dc.subject Groddning en_US
dc.subject Design en_US
dc.title Framtagning av ett groddkärl - ett resultat av produktdesign med vegetariskt fokus en_US
dc.type M2 en_US
dc.setspec.uppsok Technology en_US
mahlocal.xprt.faculty2019 TS
mahlocal.xprt.institution2019 TS
mahlocal.xprt.program Produktdesign
 Find Full text Files for download
Icon

This item appears in the following Collection(s)

Overview

Search


Browse

My Account

Statistics