What motivates students to choose Spanish, and later to leave the studies? Vad motiverar elever att välja spanska och senare att lämna studierna?

DSpace Repository

What motivates students to choose Spanish, and later to leave the studies? Vad motiverar elever att välja spanska och senare att lämna studierna?

Details

Files for download
Icon
En kvalitativ studie ...
Overview of item record
Publication Student essay 15hp
Title What motivates students to choose Spanish, and later to leave the studies? Vad motiverar elever att välja spanska och senare att lämna studierna?
Author González Bolaño, Rosa
Date 2016
Swedish abstract
Sammandrag I detta examensarbete görs en utvärdering av totalt 14 elevers erfarenheter och upplevelser av två och ett halvt års spanskstudier i årskurs 8 samt en beskrivning av hur lärare kan arbeta med motivation i undervisningen. Studien tittar närmare på elevernas intresse för det spanska språket, i vilken utsträckning elevernas förhoppningar har blivit uppfyllda och deras intresse att fortsätta sina studier i spanska efter grundskolans slut. Studien innefattar tre enkätstudier i en åttondeklass och en intervju med fyra elever. Resultatet visar att alla eleverna var motiverade innan spanskstudierna påbörjades men att några av eleverna efter två och ett halvt år av spanskstudier förlorat motivationen till att läsa vidare. Orsaken till detta är enligt eleverna att de inte har lärt sig så mycket som de hade förväntat sig. Sökord: förväntningar, grundskolan, motivation, spanskstudier, språkval.
Publisher Malmö högskola/Lärande och samhälle
Language swe (iso)
Subject Sökord: förväntningar
grundskolan
motivation
spanskstudier
språkval
Handle http://hdl.handle.net/2043/20797 Permalink to this page
Facebook

This item appears in the following Collection(s)

Details

Search


Browse

My Account

Statistics