Utformning av inspirerande instruktioner

DSpace Repository

Utformning av inspirerande instruktioner

Overview

Detailed record

dc.contributor.author Haapanen Rollenhagen, Hannah
dc.date.accessioned 2018-04-16T13:45:26Z
dc.date.available 2018-04-16T13:45:26Z
dc.date.issued 2017 en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/2043/24879
dc.description Denna studie syftar till att undersöka hur ord och bild kan användas i recept i kokböcker riktade till barn för att göra dessa mer lättförståeliga. Studiens frågeställning lyder: Hur upplever ungdomar i åldern 13–16 år att ett recept bör utformas för att vara lätt att följa, avseende text, fotografi och illustration, utifrån böckerna ”Första bakboken” (Westman 2003), ”Baka med Alisa” (Bandell 2016) och ”Laga: steg-för-steg” (Lidström & Nyberg 2016)? Studien grundar sig i teorier kring skillnaden mellan ord och bild, olika slags bilder, kognition samt hur instruktioner bör utformas. Metoderna som har använts är visuell analys av tre kokböcker riktade till barn, med olika nivå av text och bild samt kvalitativa intervjuer med ungdomar i åldern 13-16 år. Resultatet visar att informanterna föredrar instruktioner som är bildbaserade, oavsett om det är fotografier eller illustrationer. en_US
dc.language.iso swe en_US
dc.publisher Malmö universitet/Kultur och samhälle sv_SE
dc.subject Grafisk Design en_US
dc.subject Instruktioner en_US
dc.subject Kognition en_US
dc.subject Kokböcker en_US
dc.title Utformning av inspirerande instruktioner en_US
dc.title.alternative How to design inspiring instructions en_US
dc.type M2 en_US
dc.setspec.uppsok FineArt en_US
dc.contributor.examiner Asbjørn Sörensen, Charlotte
dc.contributor.supervisor Farran-Lee, Martin
 Find Full text Files for download
Icon

This item appears in the following Collection(s)

Overview

Search


Browse

My Account

Statistics